Túrós csusza tepertővel receptjei

Túrós csusza.

Túrós csusza.

Tejföllel, és a kisütött tepertővel tálaljuk. A hozzákevert túrós tejföllel ismét. csusza tészta. 50 dkg csusza tészta
Miért szeretem a (házi) tepertőt?

Miért szeretem a (házi) tepertőt?

Finom, könnyű elkészíteni, a piacon méregdrágán lehet beszerezni, a pogácsás változata sem megvetendő, a túrós csusza is ezzel finom… És a sóbertnorbi is megmondta
TÚRÓS CSUSZA

TÚRÓS CSUSZA

Természetes, hogy túrós csusza. Miután alaposan összemelegítettük, tányérokra szedjük, bőséggel teszünk túrót és tejfölt a tetejére, a ropogós tepertővel gazdagon meghintjük és elfogyasztjuk
Túrós csusza

Túrós csusza

50 dkg házi csuszatészta vagy széles laska, 30 dkg tehéntúró, 2-3 dl tejföl, legalább 20 dkg füstölt szalonna, só
MEDVEHAGYMÁS TÚRÓS CSUSZA

MEDVEHAGYMÁS TÚRÓS CSUSZA

túrós csusza medvehagymával. Szedjük tányérokra, a maradék túrót és tejfölt oszlassuk el a tésztahalmokon, szórjuk meg a tepertővel, ha akad még friss medvehagymánk, azt is aprítsunk a tetejére
Túrós csusza

Túrós csusza

Tálalásnál megszórom tepertővel. Ha kész a csusza, leszűröm, öntök rá kevés szalonnazsírt, majd jól összekeverem vele és a sós túróval
Túrós csusza

Túrós csusza

A csusza tésztát forró sós vízben kifőzzük. 500 g gyermelyi csusza tészta. 500 g gyermelyi csusza tészta
Magyar gasztronómia a honfoglalástól napjainkig

Magyar gasztronómia a honfoglalástól napjainkig

Mindezek közül a legismertebb magyar nemzeti ételek a pörkölt, a gulyás, a halászlé, a töltött káposzta, a paprikás csirke, a paprikás krumpli, a disznótoros, a bableves és a túrós csusza