Ragu leveles tésztában receptjei

Leveles tésztával takart ragu

Leveles tésztával takart ragu

A sűrű szaftos ragut közepes méretű tepsibe öntöm, és a kinyújtott tésztával befedem. 60 dkg marhahús1 közepes fej vöröshagyma20-25 dkg gombakevés olajsóborsfokhagyma2 db közepes méretű sárgarépa1 karalábékarfiol2 evőkanál lisztleveles tésztabrokkolikelbimbózöldbab
Aszalt paradicsomos papucsok leveles tésztából

Aszalt paradicsomos papucsok leveles tésztából

Tölthető aszalt paradicsommal, virslivel, ajvárral, mustáros ketchupos mártásokkal, kolbásszal, sajttal, különféle ragukkal, szilvalekvárral, meggyel, dióval, és mindennel, ami kezetek ügyében van
Milánói pizza leveles tésztából

Milánói pizza leveles tésztából

Ezalatt készítsük el a milánói ragut gombából, sonkából és a Knorr alapból. Olvasszuk ki a leveles tésztát és vágjunk belőle 2 db 200 g-os darabot
Karaj zabpelyhes bundában zöldséges rétessel

Karaj zabpelyhes bundában zöldséges rétessel

Egy nagy tepsibe kitekerem a friss leveles tésztát, és hosszában elfelezem. A tésztán 2 csíkban elhelyezem a zöldséges ragut, a széleit összehajtom óvatosan, egy felet fordítok rajtuk, hogy a tészta illesztése alulra kerüljön, és szép pirosra sütöm. 1 csomag friss leveles tészta25 dkg gomba1 db karalábé1-2 maréknyi mexikói zöldségkeverék1 db kisebb hagymasóborsbazsalikomcurry porkevés darált chilipaprika1 db tojás1 evőkanál tejfölkevés lisztA hús bundázásához
Csirkés gombás pite

Csirkés gombás pite

Hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és a ragu levébe belemorzsoljuk a leveskockát. A leveles tésztával beborítjuk, a széleit villával a tepsi oldalára nyomkodjuk, ha marad ki tészta a tetejére dekorációt is készíthetünk
Csirkeragus pite

Csirkeragus pite

A leveles tésztát kitekerjük, a ragura helyezzük, körben behajtjuk. 25 dkg készre nyújtott, leveles tészta. 25 dkg készre nyújtott, leveles tészta
Fenséges sonkás tekercs

Fenséges sonkás tekercs

Leveles tésztát vékonyra nyújtott, és megtöltötte egy tejszínes sonka raguval. Ismét Eszti készítette a süteményt
The Manor – elegáns vidéki étterem északon

The Manor – elegáns vidéki étterem északon

G tejszínes, brandyvel főzött zöldborsos borjú combot kért, ami az angol hagyományokhoz híven egy fekete ‘pot’-ban érkezett, eszméletlen illattal, az pedig külön öröm volt, amikor felfedeztük, hogy a raguban lévő ‘bread dumpling’ az igazából ugyanaz, mint a mi zsemlegombócunk
Sonkás-káposztás pite

Sonkás-káposztás pite

Kivajazzuk a hőálló tálat, és eloszlatjuk benne a ragut. 80 dkg) 40 dkg főtt sonka 1 nagy vöröshagyma 2 evőkanál liszt 3,5 dl alaplé 1,5 dl tejszín 1 teáskanál (angol) mustár só frissen őrölt bors 1 csomag leveles tészta (50 dkg) 1 kis tojás 5 dkg vaj + a kevés a tál kenéséhez. Kisodorjuk a leveles tésztát akkorára, ami bőven lefedi a sütőtálat, és túl is lóg rajta 1-2 cm-rel. 1 csomag leveles tészta
Pisztránggal töltött tésztakosár

Pisztránggal töltött tésztakosár

Arányosan elosztva a tésztakosárkákba töltjük a ragut, azonnal tálaljuk. 50 dkg mélyhűtött leveles tészta1 nagyobb fej vöröshagyma30 dkg tengeri pisztrángfilé1/2 csokor kapor1 tojássárgája1 evőkanál vaj1/2 dl fehérbor1 dl zöldségleves, kockából10 dkg zöldborsó1/2 dl tejszín1 teáskanál étkezési keményítő1 evőkanál citromlé1 mokkáskanál Worcester-szósz