Malna kompot receptjei

Kecskesajtos pirítós málnával

Kecskesajtos pirítós málnával

Kecskesajtos pirítós málnával. Pálmafa. 2015. Jul. 03. Hozzászólások (0). Július kedvenc reggelije lehet. Nekem legalábbis biztosan, akkor is, ha hosszú még ez a hónap
Gyors gyümölcsös.

Gyors gyümölcsös.

5 egész tojás. 1 pohár kefir 175 g. (joghurt is lehet). 1 pohár cukor. 1 pohár olaj 1 vaníliás-cukor 4 pohár liszt
Meggyes csatni, chutney,  dió bisztró változatban

Meggyes csatni, chutney, dió bisztró változatban

Édes, de nem lekvár, savanyú, de nem savanyúság, fűszeres és gyakran égetően csípős, de nem ételízesítő, ám túl tömény ahhoz is, hogy köretként, főzelékként egyszerre nagyobb mennyiségben fogyasszunk belőle
Mogyorós málnás nyuszis torta

Mogyorós málnás nyuszis torta

Már kislányként is nagyon szerettem a húsvétot, kevésbé a locsolkodást. -))), mint sem a tavaszt, a napsütést, a természet megújulását, bár idén nehéz elhinni ez után a hosszú tél után, ha kinézek az ablakon, hogy 2 hét és már itt is a nyuszis ünnep
Az a Vega Fesztivál...

Az a Vega Fesztivál...

A tegnapi napom maga volt a katasztrófa. Nem tudtam magamban tartani, egy rövid kifakadást tettem a privát Facebook oldalamon, de mivel ez itt egy naplóféle, bővebben kiírhatom magamból a bánatomat
A lengyel gasztronómia története

A lengyel gasztronómia története

Mint azt az első posztban jeleztem, az oldalt nem csak receptgyűjteménynek szánom. Ennek apropóján ma nem egy étellel jelentkezem, hanem azoknak akik nem csak enni szeretnek, hanem érdeklődnek a (lengyel) gasztronómia története, az ételek, alapanyagok eredete iránt is, egy mélyebb betekintést nyújtó írással, mely hosszú kutatómunkám eredménye

Málna-eper kompót

Csumázzuk ki és mossuk meg az epret és a málnát. Főzzük ezeket kb. 10 percig egy nyeles lábasban. A gyümölcs egyik felét passzírozzuk át, a másik felét tegyük félre

Meggy vagy málna konyakban

Heti kedvenceitek. Élesztő nélküli kukoricás, sajtos pizza. Mrita mutatta meg nekünk ezt a remek receptet, amit itt is köszönök neki

Genovai piskótatorta

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a papírt megkenjük vajjal, megszórjuk liszttel