Keszitese receptjei

Tejszínhab készítés kezdőknek és haladóknak

Tejszínhab készítés kezdőknek és haladóknak

Van az úgy, hogy a bloggerek megzakkannak és mindenféle játékot találnak ki maguknak. Most éppen azokról a receptekből értekeztünk, amik “alap”-nak számítanak, feltételezzük, hogy ezeket mindenki tudja
Fondant készítése házilag

Fondant készítése házilag

Mivel a marcipán masszával nem voltam teljesen megelégedve (ami a formázást, díszítést illeti), ezért tovább kutakodtam a neten
Szilvalekvár készítés a sütőben.

Szilvalekvár készítés a sütőben.

Kimagozom a jó puhára érett szilvát, nem darálom le és nem kenem ki ecettel az edényt. Mielőtt beteszem a sütőbe kezemmel jó levesre összenyomkodom a
Mézsör készítése házilag - házi méhsör, avagy a márc

Mézsör készítése házilag - házi méhsör, avagy a márc

Már igen régóta gondolkodom azon, hogy a sok házi borunk után ki kéne próbálni a házi sörfőzést is. Erre idén kerül sor elsőnek, és ha már házi sörfőzés, akkor mi is lehetne az első próbálkozás, mint a nagy múltú mézsör, vagy másként mondva a méhsör
Rozskovász készítése

Rozskovász készítése

A rozskovász erős fűszer. Karakteresebb, ugyanakkor kevésbé sokoldalú, mint a chef kovász. A búza alapú chef kovász erőteljes sikérképződésen megy át érés közben, a képződő gázok lufiként fújják fel, míg a rozskovász sokkal törékenyebb szerkezetű, lágy csokihab
Kókusztej készítése gyorsan, egyszerűen

Kókusztej készítése gyorsan, egyszerűen

Kókusztejet házilag elkészíteni nagyon egyszerű és egész olcsó is. Talán csak az egész tojásból vagy tojássárgájából készített tej az olcsóbb Azon kívül, hogy egy, a tejnél finomabb tejhelyettesítőt kapunk, a kókusztej nagyon hasznos energiaforrás lehet sportoláshoz, agyi munkához is, a benne levő közepes láncú zsírsavak (MCT) gyors és könnyű felszívódása miatt
Puliszka készítése

Puliszka készítése

Puliszkát készíthetünk eresztve és kavarva. Mindkettőhöz 1 liter vizet,30-35 dkg kukoricalisztet számítunk és egy kiskanál sót
Tarhonya készítése

Tarhonya készítése

Méltatlanul mellőzött köret nálunk valamiért. Ha pörköltet csinálok először a nokedli és a rizs jut eszembe, pedig a tarhonyát is nagyon szeretjük
Gnocchi készítése

Gnocchi készítése

Főzd meg héjában a krumplit, erre 30 percet számolj. Fontos, hogy minél lisztesebb, főzni való kurmplit használj, mert különben nem fog sikerülni a tészta, vagy nem lesz könnyű
Joghurt készítése házilag Spoonz bio-joghurtkultúrával

Joghurt készítése házilag Spoonz bio-joghurtkultúrával

A múlt hónapban már írtunk a házi joghurtkészítésről. Akkor a bolti joghurtot - úgymond - fialtattuk tejben, ami egészen jó eredményt hozott, és akkor úgy gondoltuk, hogy ez így teljesen rendben van, finomabb joghurtot nem is készíthetnénk otthon
Almapektin készítése

Almapektin készítése

Eszembe jutott, hamarosan el kezd nőni az alma, és észbe sem kapunk, máris itt lesz az első szezon befőzni való