Kenyér reggelire receptjei

Rozskovászos kenyér

Rozskovászos kenyér

Mert ennek a kenyérnek a titka az elég erős kovász. Ez a kenyér felforrósított sütőlapon sült. 50 dkg BL 80 kenyérliszt. 50 dkg BL 80 kenyérliszt
Kovászos kenyér quinoával

Kovászos kenyér quinoával

rozsliszttel és kenyérliszttel. 60 dkg BL 80 kenyérliszt. Másnap reggel tálba szitáltam a 60 dkg kenyérlisztet, ráöntöttem a 470 g vizet és jól elkevertem. 60 dkg BL 80 kenyérliszt
Kovászos kenyér

Kovászos kenyér

Azt is mondhatnám, hogy ez a kovászos JBFK (jól bevált fehér kenyér). Én általában rozskovászt használok, mert nekem az az anyakovászom, az csücsül a hűtőben is és nagyon szeretem az ízét a fehér kenyérben is
Békebeli kenyér

Békebeli kenyér

Nem tudok jobb nevet kitalálni neki, hiszen az íze annyira hasonlít arra a kemencés kenyérre, amit gyerekkoromban hozott a nagymamám a péktől
Szőlőkovászos kenyér

Szőlőkovászos kenyér

De a végén illatos, ropogós kenyér a jutalom. 10 dkg kenyérliszt. Hogy abból a kis lisztből és vízből pár nap alatt valami olyan dolog lesz, csak úgy, a semmiből, amivel ropogós, igazi kenyérízű kenyeret lehet sütni… 1 nagy fürt permetezetlen fehér szőlő (jelen esetben 24 dkg). 10 dkg kenyérliszt
Fehér kenyér élesztős kovásszal

Fehér kenyér élesztős kovásszal

mert hát a kovászos kenyér mégiscsak más. Amennyiben délután sütjük a kenyérkét,reggel kimérjük a lisztet, a közepébe mélyedést alakítunk ki,ide öntjük a kovászt,a pici cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt
Kovászos kenyér tk. sokmagvas liszttel

Kovászos kenyér tk. sokmagvas liszttel

Melyik a jobb, kell-e, vagy lehet-e tenni a kovász mellé élesztőt, egyáltalán, a csak élesztővelkészült kenyér kenyér-e vagy csak élesztős kelttészta és a kovászt helyesen vadkovásznak vagy természetes kovásznak illik-e hívni
Fehér kenyér Paul Hollywoodtól

Fehér kenyér Paul Hollywoodtól

Nem, nem vagyok hűtlen LIMARÁHOZ, nekem ő a kenyér alfája és omegája, de hát néha jó kikalandozni kicsit, máshol ezt hogy csinálják
Zürichi kenyér

Zürichi kenyér

Hálás köszönet a Katica konyhája blog szerzőjének, nála találtam ugyanis ezt a csodás kenyérreceptet
Expressz kenyér tönkölybúzából

Expressz kenyér tönkölybúzából

Legjobb családban is előfordul, hogy reggel nincs otthon elég kenyér. Íme egy expressz kenyér recept, amivel összesen háromnegyed óra alatt friss kenyeret varázsolhatunk az asztalra
Kenyér nagyon gyorsan...

Kenyér nagyon gyorsan...

Jó, semmi probléma, nekem mindig van itthon kenyér, lefagyasztva, mert vásárláskor frissen mennyiségileg is többet veszek eleve, sőt többfélét is, mindig van itthon fehér, barna, lipóti, meg toastkenyér, de újabban ropogós bagetteket is veszek rúdszámra és az is megy a fagyasztóba
Korpás-magvas kenyér hosszú kelesztéssel

Korpás-magvas kenyér hosszú kelesztéssel

A kenyér készítését a sütést megelőző napon kezdjük. Hozzávalók 2 db 70 dkg-os kenyérhez az előtésztához. 15 dkg BL 80 kenyérliszt 1 dl víz 5 g friss élesztő a kenyértésztához. az előtészta 40 dkg BL 80 kenyérliszt 10 dkg Graham-liszt 2,5 dl víz-tej keverék 1 csapott evőkanál só 2 evőkanál olaj 4 evőkanál búzakorpa 8 evőkanál magkeverék. 80 kenyérliszt
Rozmaringos kenyér

Rozmaringos kenyér

Hozzávalók. 3 szál rozmaring (friss ág), 20 g friss élesztő, 750 g finomliszt, 3 kk só, 450 ml víz. Elkészítése
Házi kenyér tepsiben sütve

Házi kenyér tepsiben sütve

1-2 dl langyos vízben pici cukorral és 3 evőkanál liszttel felfuttatom a 2 dkg élesztőt. A lisztet és a főtt, áttört burgonyát kelesztőtálban összekeverem, hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, a sós vizet, az olívaolajat, és robotgép spiráljával dagasztani kezdem
Tejes kenyér

Tejes kenyér

A kenyér talán a legfontosabb táplálékunk. Imánkban is a mindennapi kenyérért fohászkodunk. Köszönöm neki ezt a fantasztikus kenyér receptet