Kenyér élesztő nélkül receptjei

Kenyér élesztő nélkül

Kenyér élesztő nélkül

A masszát papírral bélelt kenyérformába simítjuk, és pihentetés nélkül, 180 C°-a előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük
Többmagvas kenyér dagasztás nélkül

Többmagvas kenyér dagasztás nélkül

Teljes kiőrlésű többmagvas kenyérliszt, amihez csak vizet kell adni. A kenyér nagyon finom, a Fiam nagyon kedves, én pedig leutánoztam, újracsináltam,
Szezámmagos kenyér dagasztás nélkül

Szezámmagos kenyér dagasztás nélkül

Aranybarna héjú, jóízű kenyér lesz belőle. Az átszitált lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt 1-2 kézmozdulattal összekeverem, és hozzáadok 1 bögre vizet, majd összekeverem épp csak annyira, hogy összeálljon. 30 perc után leveszem a fedőt, és további 20-25 percet fedő nélkül sütöm. 2 bögre BL 55 liszt (5 dl vagy 35 dkg)1 bögre BL 80 liszt (2,5 dl vagy 15-16 dkg)1 bögre víz (2,5 dl)1 teáskanál só1 teáskanál cukor (elhagyható)1 dkg élesztő
ROPOGÓS KENYÉR

ROPOGÓS KENYÉR

A mai kenyér receptjét Irázi Viktóriától lestem el. Ezt most "fedő" nélkül sütöttem, ezért is kellett a víz a sütőbe
Kovászos kenyér tk. sokmagvas liszttel

Kovászos kenyér tk. sokmagvas liszttel

A megetettet, kellően érett kovász alkalmas arra, hogy élesztő nélkül süssünk vele kenyeret, a csendes, visszahúzódott kovász önmagában nem képes megkeleszteni a tésztát, ezért élesztő használata is szükséges mellé
Rozskovászos kenyér

Rozskovászos kenyér

Ha megérett az elhatározás, hogy csak kovásszal, hozzáadott élesztő vagy öregtészta nélkül szeretnénk kenyeret sütni, akkor először a kovászunkat kell tehát kellően felfrissíteni, azaz legalább háromszor rá kell etetni mielőtt sütnénk vele
Hagymás kenyér

Hagymás kenyér

Az élesztőt egy kanál liszttel és cukorral felfuttatjuk a víz és tej keverékében. Természetesen sütőkő nélkül is elkészíthetjük a kenyeret
Fűszeres kenyér egyszerűen

Fűszeres kenyér egyszerűen

A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, beledobjuk a cukrot és ráhintünk egy kis lisztet. Az olyan recepteken csak somolygok, ami “dagasztás nélkül”, “ötperces munka” meg hasonlókkal hirdeti magát
Fügés-mazsolás-diós kenyér

Fügés-mazsolás-diós kenyér

Hozzávalók 1 kerek kenyérhez. 20 dkg kenyérmag. 1,2 dkg friss élesztő. 50 dkg kenyérliszt. Mielőtt kivesszük, 5 percig fedő nélkül hagyjuk pirulni. 1 kerek kenyér. 20 dkg kenyér. 1,2 dkg friss élesztő. 50 dkg kenyérliszt
Őszi kenyér

Őszi kenyér

A kenyér tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk. Önmagában is nagyon finom, de egy sósabb kecskesajt méltó kiegészítője ennek az őszi kenyérnek
Fügés-mazsolás-diós kenyér

Fügés-mazsolás-diós kenyér

A kenyérmag receptjéért katt IDE. Hozzávalók 1 kerek kenyérhez 20 dkg kenyérmag 1,2 dkg friss élesztő 50 dkg kenyérliszt 10 dkg világos rozsliszt 3,5 dl víz 2 evőkanál olívaolaj 3 kávéskanál só továbbá. Mielőtt kivesszük, 5 percig fedő nélkül hagyjuk pirulni. 1 kerek kenyér. 20 dkg kenyér. 1,2 dkg friss élesztő. 50 dkg kenyérliszt
Medvesajtos kenyér.

Medvesajtos kenyér.

Ropogós héj és isteni puha rugalmas kenyér bél. A kenyér összeállítása. 150 ml víz150 g liszt20 g élesztő. 40 percig sül beborítva, majd fedő nélkül a szép piros szín eléréséig kell sütni,erős, arany barnára
Házi kenyér

Házi kenyér

Kevés liszttel meghintettem, és megvártam míg felfutott az élesztő. Házi kenyér adalékok nélkül, frissen, ropogósan