Kelt tesztak receptjei

Liszt teszt  : Kecskeméti Kende Fehér liszt BL-65

Liszt teszt : Kecskeméti Kende Fehér liszt BL-65

Már dagasztás során látszott, hogy egy nagyon jól kezelhető kelt tésztát kapok. Formázás után sütőben kelesztettem amit alsó-felső sütés 50 fokra melegítettem fel kikapcsoltam betettem a rudakat kelni 35 percet kelt aztán alsó-felső sütés 180 fokon 15 percet sült
A Nyuszim megmondja a tutit !!!

A Nyuszim megmondja a tutit !!!

Nem bűn egy szelet süti, egy habos desszert, egy karéj zsíros kenyér, egy pohár bor, vagy akár szirupos koktél, ahogy egy édes kelt tészta enyhén cukros, vaníliás tejföllel se gond
Húsvéti Kendermagkrémes Kuglóf - A nagy Donum Terrae Teszt 3. Receptverseny Hetére

Húsvéti Kendermagkrémes Kuglóf - A nagy Donum Terrae Teszt 3. Receptverseny Hetére

Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, akkor ezen a linken tovább olvashattok a termékekről. Ezután hozzá keverjük a megkelt tésztánkat és az elektromos gépünkön kicseréljük a habverőt a dagasztókarokra, majd hozzá keverjük a maradék lisztet is, amivel 7 percig dagasztjuk. Amikor duplájára kelt, ismét dagasszuk át 2-3 percig, míg a levegő ki nem megy belőle és újra takarjuk le a fóliával és ismét kelesszük duplájára
Paleofutár - A "Nagy" ételfutár teszt 4.

Paleofutár - A "Nagy" ételfutár teszt 4.

A rosé mártás olyan ízhatást kelt számomra, mint a meggymártás, amit a menzán ettünk, pikánsabb kiadásban - hozzáteszem, én ezt imádom és bármennyit meg tudnék enni belőle
mensa

mensa

amíg kelt, a diót megpirítottam és durvára törtem. a megkelt tésztát kettévettem (egyszerre csak eggyel dolgoztam)