Csorba leves receptjei

Csorba leves recept

Csorba leves recept

2 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük. 6A paradicsomot és a paprikát kis kockára vágjuk, és az apróra vágott zeller levéllel, a lestyánnal és petrezselyemmel együtt a leveshez adjuk. 8Mennyei csorba leves recept
Erdélyi csorba - leves

Erdélyi csorba - leves

Lágyabbá, krémesebbé tehetjük, ha 3-4 evőkanál nem hidrogénezett növényi tejszínt külön elkeverünk kevés levessel egy pohárban és ezt hozzáöntjük a nagyobb adaghoz
Csorba leves

Csorba leves

Kevés olajon a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott csirkemellet, a karikákra vágott zöldségeket megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, és annyi vízzel öntjük fel, hogy sűrű, tartalmas levest kapjunk
Zöldséges csorba húsgombóccal

Zöldséges csorba húsgombóccal

a leveshez. Kicsit félreraktam pihenni, egészen addig, míg a levesben a zöldségek félig készre főttek. Vizes kézzel kis gombócokat formáltam, és a levesbe téve együtt puhára pároltam
Erdélyi csorba

Erdélyi csorba

só,bors,olaj,bors magic(leves savanyításához,delikát termék). Amikor mindkettő elkészült,összevegyítjük és annyi vizet öntünk hozzá hogy jó híg leves legyen
Csorba – erdélyi raguleves

Csorba – erdélyi raguleves

A legvégén a tejfölből és a lisztből valamint a pici ecetből habarást készítünk és behabarjuk vele a levest
Csorba gombás húsgombóccal

Csorba gombás húsgombóccal

Ma ebédkor grilleztünk, így a leves főzés délutánra maradt. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), majd rátesszük a kelkáposztát , paprikát, megsózzuk, kicsit megforgatjuk, majd vízzel felengedjük
HUSGOMBOC CSORBA

HUSGOMBOC CSORBA

csorbadzsi eredetileg „levesadót”, házigazdát jelentett, illetve a. savanyított leves. Az erdélyi román konyha egyik emblematikus étele a csorba, azaz a
Zöldséges liba csorba Judit módra

Zöldséges liba csorba Judit módra

Az egészet ráöntöm a párolódó libalevesre, és bekeverem. A legtöbbet elkészített Csorba általam. A tejfölt összekeverjük, kis levessel melegítjük, hogy ne csomósodjon meg, és hozzákavarjuk
Hostáti csorba Jutka konyhájából

Hostáti csorba Jutka konyhájából

A tojássárgákat a tejföllel kikevertem, kis levessel melegítettem és a levesbe kevertem, első forrásig hagytam lángon, közben kóstolgatva ízesítettem még
Erdélyi csorba rókagombával

Erdélyi csorba rókagombával

leveshez adjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel együtt, hozzáadjuk a. tojássárgáját a tejföllel elkavarjuk, amikor a hús megpuhult a levest a tűzről
Karfiolos csorba

Karfiolos csorba

Amikor a burgonya majdnem puha, hozzáadjuk a leveshez a lisztes eresztéket. A végén pedig a karfiolt tesszük a levesbe, ami nagyon gyorsan megpuhul
Hamis csorba

Hamis csorba

Nagyon kedvelem a leveseket, de ezt már úgy is tudjátok. Hétvégén ismét csorba készült nálam, de most hús és korpacibere nélkül , ezért lett a neve “hamis csorba
Csorba.

Csorba.

először látogatott el hozzájuk, csorbalevessel kínálták. Ismét egy erdélyi leves, ami számtalan változatban készülhet
Csorba zöld fűszeres húsgombóccal

Csorba zöld fűszeres húsgombóccal

Akkor írom is, hogyan készült a mai levesünk. Rátesszük a lisztet, jól elkeverjük, majd felengedjük egy bögre hideg vízzel, kiforraljuk, és hozzáadjuk a levesünkhöz