Bl 196 liszt receptjei

Liszt teszt : Teljes kiőrlésű király liszt

Liszt teszt : Teljes kiőrlésű király liszt

Családellátó lisztjei jó minőségük ez az eddigi tapasztalatom. királylisztről bővebben ITT. Ha hosszabb kelesztési idő volt akkor oldalt repedt a kenyér ezért ennél a liszt keveréknél mardok ennél az időnél
MegLepetés = MegLepény, no MegTzatziki

MegLepetés = MegLepény, no MegTzatziki

Fifi nagybátyám hozott is a Ráckevei Hajómalomról frissen őrölt lisztet. A kép egy 1961-es kiadású Csepel-sziget című könyvből való. 1 kg liszt (BL 80-as kenyérliszt). Anyuka 1 kg liszt (BL 80-as kenyérliszt)
Zabpelyhes kalács

Zabpelyhes kalács

A liszteket dagasztótálba mérjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a joghurtot
Rozés rózsák zsenge cukkiniből és pikáns jércemellből

Rozés rózsák zsenge cukkiniből és pikáns jércemellből

Egy edénybe beleteszem a jércemellet, a cukkinit és az előző napi rozés páclevet, majd szép sorjában a főzőtejszínt, 1 teáskanál sót, 25 dkg lisztet, 1 teáskanál sütőport, 0,75 dl olvasztott vajat és 2 egész tojást. 20 dkg jércemell vagy csirkemell4 gerezd fokhagyma1/2 csokor friss petrezselyem30 dkg zsenge cukkini1 dl rozé bor1,5 dl főzőtejszín2 evőkanál vaj a jércemell sütéséhez2 teáskanál só25 dkg liszt (BL 55)1 teáskanál sütőpor0,75 dl olvasztott vaj a tésztához2 db egész tojás
Kovászos kenyér tk. sokmagvas liszttel

Kovászos kenyér tk. sokmagvas liszttel

Ha az öregtésztánk már régi, érdemes kissé felfrissíteni, feléleszteni, azaz némi liszttel, vízzel és élesztővel elkeverni, majd néhány órán át érni hagyni sütés előtt
Az Új év első svájci gyökérkenyere

Az Új év első svájci gyökérkenyere

A lisztet egy tálba teszem, a friss élesztőt belemorzsolom majd elkeverem , hozzáadom a sót, a burgonyapelyhet, az olivaolajat és a langyos vízzel alaposan kikeverem a tésztát
Rozskovászos graham kenyér

Rozskovászos graham kenyér

Én nagyon szeretem a graham lisztet, úgyhogy nem tudok elszakadni tőle, de mégis a második együtt sütött kenyerünk volt a legfinomabb, azt hiszem, az teljes kiőrlésű búzaliszttel készült
Ropogós bagett

Ropogós bagett

50 dkg BL 80 liszt. olaj 50 dkg BL 80 liszt. autolizálásról,Hozzávalók. 50 dkg BL 80 liszt. 3 dl víz. 30 dkg öregtészta
Békebeli kenyér

Békebeli kenyér

Ha a tészta ragad a dagasztás második felében, akkor kevés lisztet kell még hozzáadni, ha a tészta kemény, szakadozott felületű, nehezen gyúrható, akkor kevés folyadékkal kell segíteni
Joghurtos bucik, lenmaggal és zabpehellyel

Joghurtos bucik, lenmaggal és zabpehellyel

A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a lenmagot a zabpelyhet, a sót és a joghurtot. Tegyük ezt is a kimért lisztekhez, majd dagasszunk belőle rugalmas tésztát
Ünnepi kenyerem

Ünnepi kenyerem

A dagasztás után liszt nem érheti. 250 ml víz, 250 gr BL 55 liszt, 40 g élesztő, 1 evőkanál olaj. 510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől. ), 7 kávéskanál só (csapósan)(ez nálam 25 g), 1 evőkanál porcukor (10g), 1000 gr BL55 liszt, 2 evőkanál olaj,. Vissza 250 ml víz, 250 gr BL 55 liszt, 40 g élesztő,. 1000 gr BL. 55 liszt, 2 evőkanál olaj,
Pirított tökmagos kiflik, tökmagolajjal

Pirított tökmagos kiflik, tökmagolajjal

tönköly búzaliszt. tönköly búzaliszt. 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt. 100 g BL 80-as kenyér liszt. A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a felvert tojást (1 teáskanállal tegyünk félre a tetejére) a sót, a felfuttatott élesztőt és maradék tejjel gyúrjunk belőle akár robotgéppel vagy kézzel rugalmas tésztát. 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt. 100 g BL 80-as kenyér liszt
Házi készítésű hamburger

Házi készítésű hamburger

75 g teljes kiőrlésű liszt. 425 g BL 80-as kenyérliszt. 130 ml kézmeleg vízben feloldjuk az élesztőt, ezt is az előzőekhez keverjük, majd rámérjük a liszteket és a sót. 130 ml kézmeleg vízben feloldjuk az élesztőt, ezt is az előzőekhez keverjük, majd rámérjük a liszteket és a sót
Félbarna zsemle

Félbarna zsemle

Kevés langyos folyadékba morzsoltam az élesztőt pici cukorral és liszttel. Mikor felfutott a kétféle liszt keverékébe öntöttem a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam
Bagel - otthon készítve

Bagel - otthon készítve

Az igazán jó kenyér lelke természetesen a liszt, mert azt tudni kell, hogy sima lisztből nem fog szépre sikerülni az alacsony sikér tartalma miatt
Pita

Pita

Persze Anita kapta a minit( meg a szomszéd sráctól a nagy tábla toffifees milkát), mondtuk vigyázzon rá, hordozgatta egy ideig, mert ő vigyáz rá