Ételízesítő házilag recept

2 Mentés
Rajongok a paradicsomsalátákért... Itt a bizonyíték!

Rajongok a paradicsomsalátákért... Itt a bizonyíték!

Hagyma, újhagyma, lila hagyma, snidling, póré, fokhagyma, (hogy csak a hagymaféléket említsük) bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű, oregánó, citromfű, mentalevél, (zöld fűszerként) citrom, lime, balzsam, alma, tárkony, fehér és vörösborecet, (savanyítóként) olíva olaj, és bogyó, (hogy jobban csússzon, és karakteresebb legyen) só, őrölt bors, cukor, vagy édesítőszer, (szorbit) házi ételízesítő, fehér, vagy rozébor, (a pikantéria miatt) a tetejére mozarella, parmezán, trapista, vagy más sajt tépkedve, kockázva, reszelve
1 Mentés
Rakott kel IV.

Rakott kel IV.

Izesítjük borssal, sóval, majorannával, piros arannyal, ételízesítővel. 1,4 kg-os kelkáposzta50 dkg darált sovány sertéshús15 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna2 fej vöröshagyma5-6 gerezd fokhagyma25 dkg kerekszemű rizs megpárolva1 evőkanál majoranna1 kávéskanál őrölt színes bors1 mokkáskanál őrölt kömény a káposzta főzővizébesó1 kávéskanál pirospaprikapiros arany vagy 2 evőkanál házilag eltett lecsó (én az utóbbit használtam)1 kávéskanál ételízesítő7-8 dl 20 %-os tejfölkb
Keresési javaslatok és oldalak